PRĂJITURI DE CRĂCIUN. Cele mai gustoase dulciuri de Crăciun

Publicat: 19/12/2013, 13:46
Actualizat: 08/01/2020, 21:11

PRĂJITURI DE CRĂCIUN. Meniul de Crăciun poate fi îmbogăți poate fi variat cu dulciuri care se pregătesc simplu și pot bucura întreaga familie.

Vă prezentăm trei rețete de PRĂJITURI DE CRĂCIUN pe care le puteți încerca de sărbători:

PRĂJITURI DE CRĂCIUN.Prăjitură cu ciocolată și zmeură

Ingrediente: Pentru blat avem nevoie de: 12 ouă, 12 linguri zahăr, 12 linguri ulei, 12 linguri făină și 4 linguri cacao. Pentru pentru cremă: 400 ml frișcă, 400 grame ciocolată amăruie, 300 grame zmeură. Pentru sirop: 300 ml apă, 5 linguri zahăr, 3 linguri esenta rom. Pentru glazura și decorare: 100 grame ciocolată, 100 ml frișcă și 100 grame zmeură.

Mod de preparare: Se bat ouăle cu zahărul până ce compoziția devine cremoasă. Se adaugă uleiul, făina și cacao și se omogenizează. Compoziția se împarte în două și se coc cele două blaturi în tava tapetată cu hârtie de copt.

O altă reteță simplu de făcut este cea de gogoși pufoase.

Ingrediente: 500 g faină, 25 g drojdie proaspătă, 25 g unt, 25 ml ulei, 200 ml lapte, 1 ou, 3 linguri zahăr, coaja rasă de la 1/2 lămâie, zahăr pudră și ulei.

Mod de preparare: Se încălzește mai întâi laptele astfel încât să fie călduț, nu fierbinte. Drojdia se dizolvă în 100 ml lapte împreună cu o linguriță de zahăr și se lasă așa timp de un sfert de oră. Într-un alt vas se cerne făina și se pune în mijloc restul de lapte călduț împreună cu untul topit, uleiul, zahărul, oul, zahărul și coaja de lămâie. Se adaugă drojdia și se frâmântă până se obține un aluat omogen, ce nu se lipește de mână. Aluatul se acoperă cu un șervet și se lasă la crescut timp de o oră. Foaie se întinde astfel încât să aibă maximum 2 cm. Gogoșile se decupează cu un pahar. După această operațiune, gogoșile se mai lasă la crescut încă 40 minute, iar apoi se prăjesc în baie de ulei.

PRĂJITURI DE CRĂCIUN.Prăjitură Alb-negru

Ingrediente. Pentru blat: 10 oua, 200 g zahar, 60 ml lapte, 280 ml ulei, 100 g griș, 80 g cacao, 140 g făină, 5 linguri miere, 1 plic praf de copt. Pentru cremă: 50 ml frișca lichidă, 1 cutie lapte condensat, 1 plic gelatină, 2 linguri miere, 100 ml lapte normal. Prăjitura are două glazuri care se pregătesc după cum urmează: glazura 1 – 120 g ciocolată simplă, 70 g unt, 1 lingura apă, 2 linguri ulei, glazura 2 – 220 g ciocolat[ simpl[, 100 g unt, 2 linguri ulei, 1 lingur[ apa.

Mod de preparare: Pentru blat, se bat galbenusurile cu zaharul pâna se albesc si devin ca o crema. Se amesteca faina cu praful de copt, cacaua si grisul si se adauga în galbenusuri. Se mixeza puțin, apoi se adauga treptat laptele, uleiul si mierea. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare si se încorporeaza usor în compoziție. Se împarte compoziția în două parți si se coc două foi în tava mare de aragaz tapetata cu hârtie de copt, circa 15 minute fiecare. Pentru crema, se înmoaie gelatina în puțină apă, apoi se toarna peste ea 50 ml lapte cald și se amestecă. Se mixează puțin laptele condensat cu 50 ml lapte, apoi se bate frișca și se adaugă peste laptele condensat împreuna cu mierea si gelatina, amestecând usor. Glazurile se prepară pe rând, fiecare în crațițe diferite. Crema preparată pe bune pe blat și se dă la rece timp de o jumătate de oră, după care se întinde glazura. Se pune și al doilea blat, peste care se întinde cea de-a doua glazură, iar apoi se dă iar la rece pentru o oră.

Adrian Popa
Adrian Popa este Editor of the Day la Gandul.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Haos pe Aeroportul Otopeni, din cauza unui protest mascat la TAROM: 10 curse au...
Horia Tecău, luat pe cameră din bar de șefa de la taxe și impozite Sector...
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat...
Nicki Minaj și-a anulat concertul în România înainte cu doar trei ore. Ce motive a...
Vali a murit la Costineşti, după ce şi-a presimţit sfârşitul: 'Să îmi reparaţi maşina şi...'
Cauza reală a morții lui Marilyn Monroe! Ce s-a întâmplat ore întregi cu trupul neînsufleţit...
Doi deţinuţi au dat BAC-ul din spatele gratiilor, în Baia Mare. Unul dintre ei a...
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Ce avere are Serghei Mizil: Fiul fostului demnitar a dezvăluit adevărul despre proveniența banilor săi...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Dacia lucrează la un nou model. Acesta va înlocui un BEST SELLER ce a dominat...
Tarom a anulat mai multe curse „din cauza indisponibilităţii temporare a membrilor echipajului de zbor”....
Șansă UNICĂ în viață! Vom vedea cu ochiul liber NAȘTEREA unei STELE
Ungaria ne dă lecții. Ungurii fac de rușine toată România
Ce tragedie! A murit la doar 30 de ani. Avea tot ce și-a dorit, dar...
Rezultate Bac 2024. Notele de la Bacalaureat, publicate pe edu.ro! Cum se face contestație și...
VIDEO Edu.ro Rezultate BAC 2024: S-au afișat notele. Scrie codul tău și află ce medii...
Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu...
Nikita, marea absentă de la Neversea. Motivul pentru care n-a mai ajuns să cânte cu...
BANCUL ZILEI. Bulă, care de-abia şi-a cumpărat o maşină, merge la un service auto: Cât...
Cum învingeau oamenii căldura înainte de aerul condiționat? Foloseau ventilatoare de mână, mergeau la film...
×